Ontwikkeld voor apothekers

Apotheek automaat

De apotheek automaat van MedEasy is er voor de uitgifte van verpakte medicijnen en speciaal ontwikkeld voor apothekers. Door de hoge werkdruk bij apotheken die er tegenwoordig is, moeten patiënten nog wel eens wachten om hun recept af te halen. Erg vervelend voor patiënt en assistent. De automaat is een nieuw en gebruiksvriendelijk hulpmiddel om medicatie aan patiënten af te geven zonder dat zij bij de balie hoeven te wachten totdat er een apothekersassistente voor hen beschikbaar is.

Gebruiksvriendelijk hulpmiddel

De medicatie robot werkt als volgt:

In de automaat bevindt zich een carrousel bestaande uit twee lagen waar de medicatie per patiënt gesorteerd in metalen bakken ligt. In het midden bevindt zich een robotarm welke zorgt voor de uitgifte van de medicatie. Het systeem wordt door medewerkers van de apotheek gevuld via twee grote toegangsdeuren. Op een groot touchscreen kan de patiënt zijn medicijnuitgifte opvragen.

De bestelling van de betreffende patiënt komt binnen bij de medicatierobot en wordt vervolgens verwerkt door de apothekersassistente. Zodra het recept gereed is gemaakt wordt deze in de automaat geplaatst en gescand. Na het scannen wordt er door de apotheek automaat een SMS bericht met code naar de patiënt gestuurd met als mededeling dat de bestelling klaar ligt. Bij de robot voert de patiënt de code vervolgens in op het scherm van de automaat. De robot neemt met de robotarm het recept uit de carrousel en legt deze in een la waarna het recept vervolgens uit de lade kan worden genomen.

Dit betekent dat de patiënt niet in een wachtrij hoeft te staan en dat het apothekers personeel de werkdruk een stuk minder hoog ervaart. Hierdoor hebben zij meer tijd over voor echte patiëntenzorg.

Bent u benieuwd of de Apotheek automaat binnen uw organisatie past?

Wij denken graag met u mee om de mogelijkheden te bespreken.

Neem vrijblijvend contact op